16.05.2012

Cest is d'best ove godine i u Arena Centru na Laništu

 Više stotina profesionalnih izvođača iz cijeloga svijeta demonstrirat će svoje performerske, glazbene, likovne, plesne i sportske vještine po prvi put i u Arena Centru na Laništu

Najstariji ulični festival u Hrvatskoj sedam dana uveseljavat će desetke tisuća posjetitelja i to, kao i uvijek, – potpuno besplatno od 31. svibnja do 6. lipnja, najavili su organizatori Cest is d’ Best na današnjoj konferenciji za novinare.

Festivalske lokacije i pozornice i ove godine bit će smještene na Jelačić placu, Cvjetnom trgu, na Zrinjevcu, Strossmayerovu šetalištu u Gajevoj, Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulici te po prvi put i na cijelom prostoru Arena Centra na Laništu. Više stotina profesionalnih izvođača iz cijeloga svijeta demonstrirat će svoje performerske, glazbene, likovne, plesne i sportske vještine.

– Performeri na festival pristižu iz 13 zemalja svijeta, poput Kine, Španjolske, Australije, Irske, i donose nezamislive trikove i mnogo pozitivne energije, istaknuli su organizatori ističući kao posebnu poslasticu ovogodišnjeg Cesta nastup talijanske kompanije “Il Posto” koja će izvesti večernji akrobatski ples na fasadi zgrade na Trgu bana Jelačića.

– Na naše likovne natječaje javlja se zaista veliki broj profesionalnih umjetnika i amatera iz cijele Hrvatske, a radovi nam pristižu i iz drugih država, pa čak i Japana. Ove godine otvoreno je ukupno pet natječaja, od kojih će dva zaživjeti tijekom samog festivala, a prema količini i likovnoj kvaliteti dosad dostavljenih radova možemo s ponosom najaviti vrlo šareni Cest is d’ Best. Zastavice, pastelizacija pločnika, lude gljive, oaza žaba, oči na platanama, predivne naljepnice i druge instalacije na festivalskim lokacijama učinit će Zagreb još čarobnijim gradom –  istaknula je voditeljica likovnog dijela programa Dijana Nazor.