PBZ u sklopu Green Gold Centra otvorio prvi korporativni dječji vrtić

PBZ u sklopu Green Gold Centra otvorio prvi korporativni dječji vrtić

Danas je u novoj poslovnoj zgradi Privredne banke Zagreb d.d., u sklopu Green Gold Centra, otvoren PBZ korporativni dječji vrtić “Čigra”.

Vrtić su zajednički otvorili g. Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba i g. Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a.

Otvaranjem dječjeg vrtića, PBZ ulazi u uzak krug društveno odgovornih poslodavaca koji i ovakvim projektima žele još više unaprijediti odnos prema svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima te široj zajednici i time osigurati što kvalitetnije i bolje uvjete rada i života. Važno je naglasiti da je PBZ-u veliku podršku u svim fazama realizacije projekta svojim znanjem, iskustvom i financijskom podrškom pružila matična banka Intesa Sanpaolo koja već ima nekoliko korporativnih vrtića u Italiji.

Vrtić je smješten u prizemlju nove poslovne zgrade, na adresi Radnička cesta 50, na 495 m2 unutarnjeg prostora, a za potrebe vrtića koristiti će se i 300 m2 vanjskog dvorišta. PBZ Grupa uredila je i opremila prostor vrtića suvremenom dječjom opremom i namještajem, uzimajući u obzir sve tehničko strukturalne uvjete i standarde kvalitete i sigurnosti propisane važećim Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Smještaj djece je subvencioniran od strane Banke i Grada. Uz kvalitetnu opremljenost unutarnjih i vanjskih prostorija, vrtić nudi i različite dodatne sadržaje poput sportskih aktivnosti, učenja stranih jezika, organizacije kazališnih predstava, i dramskih radionica. Uslugu dječjeg vrtića obavljat će renomirana tvrtka DV Čigra, te će u jasličkim grupama raditi po tri odgajateljice, a u vrtićkima po dvije.

Otvaranjem korporativnog vrtića Privredna banka Zagreb omogućila je višestruke benefite kako za svoje zaposlenike, tako i za širu zajednicu. Konkretna korist za poslovnu zajednicu Banke od 2.000 zaposlenika, koliko ih je smješteno u poslovnim kompleksima Radničke ceste, jest oko 60 upisane djece u školskoj godini 2012./2013. god. koja će se rasporediti u 4 odgojne skupine, od kojih su čak tri jasličke – djeca do 3 godine starosti. Nadalje, osiguravajući kvalitetnu skrb o djeci u neposrednoj blizini radnog mjesta izravno se utječe na zadovoljstvo zaposlenika i veću radnu učinkovitost mladih roditelja.

Međutim, valja naglasiti kako je otvaranjem vrtića otvoreno i oko desetak novih radnih mjesta, a djeca upisana u PBZ korporativni vrtić prepustila su svoja mjesta drugoj djeci u gradskim vrtićima.

Oslobađanje dodatnih mjesta u gradskim vrtićima nije zanemarivo jer mnoga djeca nažalost ostanu bez mjesta u vrtiću.