Ovo je godina slavlja za tvrtku Guess! Nakon svjetske premijere reklamne kampanje s Claudijom Schiffer u glavnoj ulozi i predstavljanja ograničenog izdanja ekskluzivne kolekcije povodom tridesete obljetnice marke, 3. svibnja ove godine Paul Marciano ugostio je u društvu Claudije Schiffer i Ellen von Unwerth francuski i međunarodni tisak, prijatelje te elitu Pariza na ekskluzivnoj premijeri fotomonografije Tri desetljeća GUESSOVIH slika, na koktel zabavi održanoj u hotelu Four Seasons Hotel George V.

Knjiga je posveta povijesti fotografija vezanih uz marku Guess i donosi preko 200 fotografija koje su snimili Ellen von Unwerth, Brian Adams, Yu Tsai, Raphael Mazzucco i drugi fotografi. Mnoge od fotografija sada su objavljene po prvi put.

Svaka stranica knjige koju su osmislio Paul Marciano prožeta je glamurom i stavom te odražava njegovu strast za kreativnošću. Projekt predstavljanja ovog izdanja uključuje i važnu suradnju s tvrtkom Rizzoli International kroz koju će se ono distribuirati širom svijeta u vodećim knjižarama, konceptualnim trgovinama i na Internetu od rujna 2012. godine.

„Ako bih s tri riječi trebao opisati posljednjih trideset godina Guessovih slika i kako su one nastale, rekao bih čuđenje, strast i sloboda“, kaže Paul Marciano u uvodu fotomonografije. Marciano dalje prepričava fascinantne anegdote sa snimanja koja su obilovala avanturama, govori o svojoj životnoj karijeri uz brata Mauricea i spominje kako su otkrivali talentirane modele i fotografe na počecima njihovih karijera. No prije svega i najvažnije, tu su nezaboravne slike najljepših ‘Guessovih djevojaka’ svih vremena koje su utjelovile senzualnu bit marke, Claudije Schiffer, Naomi Campbell, Carle Bruni, Laetitie Caste, Anne Nicole Smith…

Knjiga prati put kroz ljepotu i kreativnost jedne uspješne modne marke koja svjedoči o pravom značenju američkog sna. To je savršena proslava trideset seksi godina.

TRI DESETLJEĆA GUESSOVIH SLIKA

AUTOR: Paul Marciano
TVRDI UVEZ: tvrdo uvezene korice sa ovitkom od sjajnog papira
FORMAT: 30.5 x 38.7 cm
STRANICE: 244 stranica (242 stranice s tekstom)

Cijena 80 USD, 80 CAD, 80 EUR, 50 GBP
Dostupno širom svijeta u svim trgovinama marke Guess i u knjižarama od rujna 2012.