Poznata po svojim originalnim printovima i inovativnom duhu, Marni je
omiljena modna marka, a njezina osnivačica i kreativna direktorica
Consuelo Castiglioni kreirala je za HM proljetnu kolekciju za žene i
muškarce u kojoj se ogleda bit robne marke Marni. Kolekcija koja će
biti dostupna od 8. ožujka 2012. u oko 260 prodavaonica širom svijeta
obuhvaća odjeću i modne dodatke po HM-ovim cijenama što znači da će
svi imati priliku ući u svijet robne marke Marni.
„Željela sam kreirati istinsku Marni odjeću prisjetivši se omiljenih komada od autorskih tkanina i printova. Kao i uvijek, volim suprotstavljati printove i boje, miješati modernu plemensku grafiku s Bauhausom uz dodatak sportskih, utilitarnih elemenata.“ Consuelo Castiglioni, osnivačica i kreativna direktorica.
„Svi obožavamo ovu kolekciju ovdje u HM-u i vjerujemo da će se svidjeti i kupcima. Marni unosi modernost u sve što rade, miješaju printove i modne dodatke na razigran, ali moderan način. Fantastično je vidjeti kako Consuelo Castiglioni koordinira svoje kreacije, uparujući nove kombinacije printova i boja, a iza svakog komada krije se nevjerojatna vještina. Kolekcija stiže u prodavaonice u savršeno vrijeme kao lijepa proljetna izjava.“ Margareta van den Bosch, kreativna savjetnica u HM-u.
Marni je robna marka koja se ističe vlastitim putom, postavlja vlastite trendove razigranih, no elegantnih printova, krojeva i silueta. Marni je i dalje obiteljska tvrtka iako je narasla u međunarodnu luksuznu marku s prodavaonicama širom svijeta.
Kolekcija Marni za HM odražava svu slobodu i eksperimentiranje po kojima je marka poznata, s printovima u snažnim bojama namijenjenim da se nose zajedno u slojevima kako bi se istovremeno slagali i sukobljavali. Za žene boje su živopisne, a printovi drski, bilo da su inspirirani Afrikom ili jednostavnijim blokovima boja. Siluete su zaštitni znak robne marke Marni, sa suknjama na falde, haljinama, kratkim hlačama, žakard pletivom, a tkanine obuhvaćaju od svile do popelina. Da bismo zaokružili izgled, kolekcija uključuje nakit, cipele, torbe i šalove.
Za muškarce su boje i tkanine ublažene kako bi se postigao opušteni izgled glavnih muških odjevnih artikala robne marke Marni. Printovi su blaži, često kao podstava ili kao kontrastni detalj na majici, silueta daje moderan i opušten dojam klasičnim muškim komadima. Kolekcija Marni najnovija je dizajnerska suradnja za HM koji je dosada već surađivao s Karlom Lagerfeldom, Stellom McCartney, Comme des Garçons, Jimmyjem Chooom, Lanvinom i nedavno Versaceom.
Informacije o robnoj marki Marni: www.marni.com