Kategorije: *

1.Kategorija:

bebe do 9 mjeseci starosti – start u 16.00 sati

2. kategorija:

bebe od 9 mjeseci starosti – start u 17.00 sati

Prijave za natjecanje:

Roditelji mogu prijaviti svoje bebe do 24 mjeseca starosti najkasnije do 09.11.2012. putem e-maila: [email protected] ili na info pultu TC Portanova, a prijave moraju sadržavati ime i prezime roditelja, ime i prezime bebe, starost bebe, kontakt telefon i e-mail adresu.

Prijave za start:

Svi roditelji trebaju potvrditi prijavu svoje bebe najkasnije 15 minuta prije starta utrke i preuzeti majicu sa startnim brojem.

Pravila utrke:

Prije starta voditelj će prozvati 5 beba imenom i prezimenom te startnim brojem koje startaju natjecanje. Bebe kreču sa označenog startnog mjesta s time da ne smiju prelaziti startnu liniju. Roditelji imaju pravo pridržavati svoje bebe na startnim mjestima do trenutka kada će sudac dati znak za start. Po startu roditelji više ne smiju dodirivati bebe, već one same, moraju preći zadanu stazu i ciljnu liniju. Beba je došla do cilja kada je bilo kojim dijelom tijela, dodirnula prostor iza ciljne linije. Prilikom prelaska ciljne linije biti će izmjereno vrijeme. Pobjednik je ona beba koja ima najbrže vrijeme.

Natjecanje će se ponavljati ovisno o broju prijavljenih beba. Pobjednik je ona beba koja bude najbrža, nakon što se završe sve utrke iz iste kategorije, dobne skupine; isti način vrijedi za sve kategorije, dobne skupine.

Dozvoljava se roditeljima (mame, tate, bake, djedovi, braća i sestre) bodriti svoje bebe, mamiti ih igračkama, hranom, bočicama i slično, isključivo iza označenog prostora ciljne linije, maksimalno jedna osoba za svaku bebu. Osobe (roditelji) se mogu izmjenjivati u ciljnom prostoru isključivo na način da druga osoba može ući kada ga je prva napustila. Ukoliko će roditelji mamiti svoje bebe sa bočnih strana puzališta, izvan označenog prostora, njihove bebe ćemo isključiti iz natjecanja.

Dozvoljava se bebama puzanje po cijelom puzalištu bez obzira na mjesto starta.  Ukoliko beba puže duže od 5 minute, a ne dođe do cilja, utrka se prekida, a navedena beba ostaje bez plasmana.

Bebe moraju obavezno puzati četveronoške. Beba koja se ustane i počne hodati isključuje se iz natjecanja.

Ukoliko roditelji dodirnu bebu nakon starta, a prije prolaska kroz cilj, ili uđu u prostor puzališta na način da bilo kojim dijelom svoga tijela dodirnu površinu puzališta, njihova beba se isključuje iz natjecanja.

Ukoliko beba izađe iz puzališta na način da bilo kojim dijelom tijela dodirne prostor iza ograde puzališta biti će isključena iz daljnjeg natjecanja