Portanova je tijekom listopada postala prava modna destinacija. Sve je već polako u znaku nadolazećeg Portanova Fashion Incubatora koji će se održati 3. studenog 2012. Malim se foto podsjetnikom prisjećam kolekcija koje sam vidjela na PFI prošle godine i pobjedničke kolekcije Jelene Aleksić pod nazivom JA.

Na Fashion Incubatoru proslavio se i sada već afirmirani modni dizajner Juraj Zigman. Kolekcije koje je napravio za Peko i Bambi naravno možete pronaći u Portanovi. Osim njegovih kolekcija, u Portanovi možete pronaći i radove drugih dizajnera kao što su Ivica Klarić za Peko i Zrinka Haddad za Image Haddad.

 
Cipele iz kolekcije Zigmana za Peko

Cipele iz kolekcije Zigmana za Peko

 

Kao i svake godine na Fashion Incubatoru će se žiriju predstaviti pet mladih dizajnera koji će se boriti za svoj komad modnog neba.
 
Valine  Vinger - 2

Valine Vinger – 2

 

Pobjedničku kolekciju najvećeg hrvatskog natjecanja mladih dizajnera uz medijsku promociju očekuje i novčana nagrada u iznosu 10.000 kuna, te nastup na Cro-A-Porteru. Složili biste se da ovo svakako može biti poticaj mladim kreativcima da razmisle o prijavi za neki od narednih Fashion Incubatora!?

U Portanovi je održan i casting za nadolazeći Fashion Incubator! Mlada i lijepa lica prijavila su se kako bi kao modeli sudjelovali na ovom modnom eventu, a pred žirijem su bome bile pune ruke posla. Kažem vam, ovaj je mjesec prepun modnih avantura!

 
Casting za Portanova Fashion Incubator

Casting za Portanova Fashion Incubator

 

Također vam ovom prilikom želim predstaviti i zaštitno lice PFI 2012 – Dinu Vinceković. Lijepa Dina je snimila brojne editorijale za Dazed Confused, ID, V Magazine, Vogue, Elle, Glamour, Marie Claire, a osvanula je i na naslovnici Harper’s Bazaara. Zaista je divno vidjeti tako mladu djevojku kojoj je samo nebo granica.

 
Dina Vinceković (photography - Sebastian Vikkelsoe)

Dina Vinceković (photography – Sebastian Vikkelsoe)

 

U mjesecu prepunom modnih sadržaja Portanova nije zaboravila ni svoje najmlađe posjetitelje.Kreativne radionice pod nazivom „KIDS IN FASHION“ započele su 07.10. radionicom nakita na kojoj su klinci i klinceze pokazali svoju kreativnost i izrađivali maštoviti nakit od različitih materijala.

 
Kreativna radionica izrade nakita

Kreativna radionica izrade nakita

 

Sljedeća radionica je bila pod nazivom „Stiliziraj svoju igračku“ na kojoj su djeca izrađivala odjeću za svoju najdražu igračku. Ono što slijedi je besplatna škola manekenstva za djecu koja će se održati 20. i 21. te 27. i 28. listopada od 17 do 20 sati. Sve što su naučili moći će pokazati na velikoj reviji malih manekena 28. listopada u 19 sati. Svakako im dođite pružiti potporu! Nije lako biti maneken!

U trgovinama unutar Portanove sve vrvi od novih kolekcija za jesen, a posebno će biti sretni oni koji vole boje, jer jesenske kolekcije ovaj puta nisu samo bazirane na tamne tonove. Osim hita sezone – boje vina, tu su i animal print uzorci i stilizirani uzorci cvijeća koji su otisnuti po hlačama, haljinama i jaknama. Čini se da ova jesen nosi u sebi ljetnu nostalgiju!

Izdvojila sam za vas TOP 5 artikala iz ponude trgovina. Vjerujte mi, ova je jesen zaista prava modna oda radosti!

 
TOP 5 artikala iz ponude trgovina Portanove

TOP 5 artikala iz ponude trgovina Portanove

 

Blogerica, kao Blogerica ne prolazi bez darivanja!

Jesensko vrijeme potiče nas da uživamo u toplim napitcima, a ima li što finije od ukusnih čajeva iz Kuće zelenog čaja. Ja ih obožavam! Ljeti sam ih pila kao ledene napitke, a sada uživam u njima u toplim varijantama. Svakako navratite i otkrijte okus koji ćete obožavati ove zime! Svidjet će vam se i predivni noviteti u njihovoj ponudi, a to su šalica “Teatime” sa metalnim filterom (0,25l) – 99 kn i mnogi drugi detalji koji ritual ispijanja čaja čine potpunim.

Kuća zelenog čaja vas daruje filterom za čaj u obliku jajeta, a kako bi ga osvojili morat ćete se potruditi odgovoriti na pitanje koje vas očekuje na Facebook profilu Portanove.

 
Filter Jaje za čaj iz Kuće zelenog čaja

Filter “Jaje” za čaj iz Kuće zelenog čaja

 

Daruje vas i Surfer svojim ukusnim menijima, naravno na Facebook profilu Portanove! Prijateljice i ja nerijetko se počastimo zalogajčićma iz njihove ponude koja je sjajna!

Surfer sa svojim orginalnim i svježim okusima u ponudi ima 4 vrsta hamburgera (King Surfer, BBQ Surfer, Chicken Surfer, Bleu Surfer), tri vrste pomfrita (Surfer dipper, Wedges, Julienne), tri vrste svježe salate (Fresh n’ Chrispy salata, Tonno salata, Surfer salata) Chicken wings i nuggets, te 6 različitih menija i 12 različitih umaka i začina + 4 dresinga za salate (French, Jogurt, Italian, American). Ako još niste bili na drugom katu Portanove i probali nešto iz njihove ponude – svakako to učinite!

 
Surfer

Surfer

 

Nije li listopad u Portanovi zaista sjajan? Od novih jesenskih kolekcija koje vas mame iz trgovina do zanimljivih događanja i modnih avantura koje slijede!

P.S. U potrazi sam za savršenim outfitom za Portanova Fashion Incubator. Ponovo slatke modne muke.

I da ne zaboravim, svakako pratite što se događa u Portanovi jer ćete uskoro saznati kako doći do svoje ulaznice za Portanova Fashion Incubator!

Čitamo se uskoro, Manuela.