Bauhaus Zagreb

Bauhaus Zagreb

Originalna marka:BAUHAUS

Svi oni koji su spremni na rizik mogu očekivati uspješnu budućnost. BAUHAUS se odavno vodi tom logikom. Jedne od glavnih vrijednosti Bauhausa su spremnost na rizik i duh za nove ideje. Bauhaus je prije više od 40 godina u Njemačku donijeo novi koncept. Tada tko je bio u potrazi za alatom ili građevinskim materijalom morao je obilaziti mnoge specijalne prodavaonice. BAUHAUS je svojim tada neobičnim konceptom olakšao i stvorio ugodnu kupovinu na jednom mjestu. Taj se koncept proširio cijelom Europom i u međuvremenu pronašao mnoge sljedbenike. BAUHAUS kao «originalna marka» još uvijek pripada najboljima u Europi.

BAUHAUS u Hrvatskoj

Sve je započelo u Mannheimu, u Njemačkoj, te se nastavilo na oko 190 mjesta diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj. BAUHAUS u Zagrebu otvara svoju trgovinu od 14.12.2000. te slovi za originalnu i vodeću specijalističku trgovinu za kuću i vrt te radionicu. Glavne odlike poslovanja Bauhaus-a su odlična kvaliteta, pristupačne cijene i uvijek dostupna usluga. U Zagrebu za sad posluju dvije poslovnice, na Žitnjaku i Jankomiru. U tim poslovnicama, na 15 odjela Bauhaus vam nudi oko 90 000 proizvoda visoke kvalitete. Svi zaposlenici su sa područja grada Zagreba i okolice. Na temelju dosadašnjeg iskustava u našoj lijepoj zemlji, te zahvaljujući pozitivnoj suradnji s nadležnima i prijateljskom stavu zaposlenika Bauhaus-a, odlučili su za daljnje otvaranje novih lokacija.
26.11.2009. otvoren je prodajni centar na Kukuljanovu, u blizini Rijeke (površine 18.000 m2), a 09.09. 2011. otvario se i novi centar u Splitu (Put Mostina 10, površine cca. 16.000 m2). Svaki novi centar zapošljava po 104 djelatnika, čime se broj djelatnika svih Bauhaus centara povećao na 454.

BAUHAUS Certifikati i priznanja

Tvrtka Bauhaus je dobitnik nekoliko certifikata na europskoj razini te razna priznanja za uspješan rad i visoku kvalitetu pružanja usluge. Među ostalima je i certifikat „Händler des Jahres“ (Trgovac godine) gdje je zauzeo 1. mjesto u kategoriji Stručni građevinski prodajni centar za 2010. godinu, koju dodjeljuju njemački kupci.

Od 12.mjeseca 2010. godine Bauhaus se može pohvaliti i sa dva domaća priznanja:

1. Superbrands Croatia 2010 uvrstio je Bauhaus među lidere tržišnih marki u Hrvatskoj za godinu 2010. Glasanje je organizirano i nagledano od strane organizacije Superbrandsa. Stručno vijeće čini šezdeset pet članova, priznatih marketinških i poslovnih stručnjaka iz hrvatskih medija, agencija, domaćih i stranih korporacija, sveučilišta te stručnih organizacija. Ove godine su uz glasove stručnog vijeća upotpunjeni glasovi sa dodatnim glasovima više od 23.000 potrošača.

2. Prema Best Buy Award – DEEPMA istraživanju (pri Centru za istraživanje tržišta) hrvatskih potrošači prepoznali su Bauhaus kao ponuđača najboljeg omjera cijene i kvalitete u dvije testirane kategorije: “Trgovina gađevinskim materijalom” i “Lanac trgovina za uređenje kuće, doma i vrta”.

Best Buy Award je medalja koja priznaje samo proizvode i usluge vrhunske kvalitete i odlične cijene! Istraživanje je rađeno u rujnu 2010. na reprezentativnom uzorku za Republiku Hrvatsku. Kako navodi Best Buy Award: “Bauhaus kompanija pozicionirala se ispred Baumaxa, Peveca i Gramata (ostali ponuđači su sa manje udjele u postocima)”.

BAUHAUS odlike:

Najbolji izbor, prvoklasna kvaliteta, povoljno i dostupno.
Za svaku uspješnu poslovnu ideju temelj je dobro promišljen koncept. BAUHAUS sa svojim ciljanim asortimanom profesionalnih proizvoda i širokom ponudom položio temelje daljnjeg uspjeha. U Bauhaus velikim i prometno pristupačnim prodajnim centrima kojih je oko 190 diljem Europe, kupcima je lako dostupan sav asortiman za opremanje kuće, radionice ili vrta. Bauhaus sadrži više od 120 000 proizvoda, u 15 stručnih odjela te široke BAUHAUS usluge koji čine ovaj veliki koncept najboljeg izbora, prvoklasne kvalitete, cijenom povoljne i lako dostupne. Bauhausu je posebno važna trenutna ponuda. Osim priznatih kvalitetnih proizvoda, poznatih marki proizvoda vodećih proizvođača u BAUHAUS poslovnicama kupci također mogu nać i suvremene inovacije.

BAUHAUS Filozofija:

Timskim radom na dohvat kupcu
Bauhaus filozofija zahtijeva zajednički rad, kreativnost i dosljednost provođenja iste, no najvažniji su suradnici koji takvu filozofiju razumiju i prema njoj rade. Zbog toga BAUHAUS u centru pažnje ima svoje kupce i suradnike. Bilo da se radi o odabiru položaja poslovnice, asortimanu, odnosu cijene i usluge ili pak o garanciji kvalitete, stručnom savjetovanju i ponudi dodatnih BAUHAUS usluga Bauhaus uvijek misli prvenstveno na kupca. Vrlo bitni su im stručno školovani suradnici te zadovoljni kupci. A kako bi to i u budućnosti bilo tako BAUHAUS ulaže manje u svoj management, a više u obrazovanje svojih djelatnika. Sve te promišljene radnje čine kupovinu u BAUHAUSU doživljajem, a ne samo masovnu potrošnju.

BAUHAUS Odgovornost

Kako bi Bauhaus zajamčio prodaju samo onih drvenih proizvoda koji ne utječu loše na okoliš, tvrtka BAUHAUS već godinama odbija prodavati tropsko drvo bez deklaracije i ilegalno posječenio drvo pa tako prodaje samo drvene proizvode iz certificiranih šumskih gospodarstava. BAUHAUS-ovi se dobavljači sukladno tome obvezuju na isto. BAUHAUS kao jedna ozbiljna tvrtka ima odgovornostda će tako i dalje nastojati s odgovornošću poslovati te voditi brigu o trgovini drvom koje nije štetno za okoliš.

BAUHAUS ponuda će Vas uvjeriti

Svaka ponuda je prepoznatljiva karakteristika tvrtke. Zato BAUHAUS pažljivo i promišljeno, sa stručnim osobljem odabire sve svoje proizvode. Stoga ćete naići u BAUHAUS-u uz veliki asortiman za radionicu, kuću i vrt, i na specijalne ponude za obrtnike, poslovne partnere i tvrtke. Izbor će Vam olakšati pregledno izložena roba na odjelima te izbor proizvoda priznatih marki i proizvoda BAUHAUS kvalitete. Asortiman je proširen dodatnim uslugama kao što su besplatno krojenje drva, iznajmljivanje prikolice te izrada ključeva.

 • pribor za vozilo
 • građevinski elementi
 • građevinski materijal
 • izložba kupaonica
 • kreativni odjel
 • željeznarija
 • elektro
 • boje i lakovi
 • pločice/parketi/laminati
 • drvo
 • svjetiljke
 • sanitarije+instalacije
 • vrtni centar
 • tapete i tepisi
 • alati i strojevi

BAUHAUS koncepcija rada:

Gradimo budućnost, stvarajmo povjerenje
BAUHAUS ulaže mnogo vremena u izbor svojih proizvoda jer samo visoki standard i kvaliteta proizvoda stvaraju povjerenje. To se može vidjeti u pažljivo odabranoj ponudi proizvoda poznate kvalitete te u velikom izboru proizvoda BAUHAUS kvalitete. Tek kada proizvod odgovara Bauhaus visokim zahtjevima i predodžbi cijene, postaje dijelom ponude. Ukoliko ne postoji proizvod željene kakvoće, sami ga izrađuju. U optimalan odnos cijene i usluge kod proizvoda BAUHAUS kvalitete – kupci u to vjeruju.

Sve za profesionalca: Brzo, sigurno, pouzdano

Bauhaus ponuda se ne odnosi samo na privatne osobe. Za BAUHAUS je to vrlo bitna činjenica. Stoga nude široku paletu proizvoda za obrtnike svih struka, domare i graditelje. Ponuda za profesionalce popraćena je dodatnim atraktivnim uslugama. BAUHAUS Vam nudi posebno velike zone utovara, 24-satnu mogućnost narudžbe putem interneta, raspoložive zalihe proizvoda i usluge dostave.Bauhaus ponuda se odnosi na sljedeće odjele:

 • građevinski materijali
 • građevinski odjel/ suha montaža
 • drvo
 • sanitarije + instalacije
 • elektroinstalacije

BAUHAUS suradnici:

Znanjem i zalaganjem do kupca
Najveća vrijednost svake tvrtke su djelatnici. Vrlo je bitan kvalificirani i školovani tim te ugodno poslovno ozračje. To jamči zadovoljne kupce te stalni uspjeh i rast. Razvoj i promicanje osoblja, osnovna su načela tvrtke. Dnevno se više od 12.000 djelatnika diljem Europe zalaže za prikladno savjetovanje kupaca. Jer u Bauhaus-u je kompetentno i pouzdano savjetovanje uvijek na prvom mjestu.

BAUHAUS zajednička budućnost:

Atraktivno, fleksibilno i suvremeno
Budućnost Bauhausa se gradi na fleksibilnim i otvorenim koncepcijama te ciljanoj usmjerenosti ka kvaliteti. To je BAUHAUS jasno prepoznao i ostvario. Ukupno oko 190 prodajnih centara diljem Europe predstavlja ciljani gospodarski rast. Zbog toga, djelatnici s odjela za proširenje su uvijek u potrazi za prikladnim objektima i zemljištima. Ne samo u Njemačkoj već diljem cijele Europe zbog proširenja EU. Od velikog su interesa zemljiša i obrtničke nekretnine te moguća preuzimanja nekih pogona. To donosi svakako prednost nezaposlenima, obrtnicima i malim poduzećima.

Jeste li znali?!

prvi Bauhausa otvorio se u Njemačkoj u proljeće 1960. i imao je samo 250 m2 (današnji Bauhaus centri imaju najmanje 20.000 m2).

prodajni centar na Žitnjaku (Slavonska Avenija 50b), izgrađen na parceli površine 54.000 m2 najveći je BAUHAUS prodajni centar u jugoistočnoj Europi.

Bauhaus posjeduje više od 100 vlastitih marki koje pokrivaju gotovo cjelokupni asortiman.

hrvatski Bauhaus surađuje s više od 200 domaćih, hrvatskih dobavljača kojima su time otvorena vrata svih prodajnih Bauhaus zemalja.

kao stalan kupac Bauhaus centra u Hrvatskoj lako ćete se snaći u svih 250 poslovnica prisutnih u 15 zemalja diljem Europe.

Aktualni BAUHAUS katalog pogledajte ovje: BAUHAUS katalog