21. – 24. ožujka 2012.

Već je svima poznato da je mjesec ožujak rezerviran za modu, najnovije modne trendove i naravno najveći i najdugovječniji domaći modni događaj – Cro A Porter. Devetnaesti po redu Cro A Porter održat će se od 21. do 24. ožujka 2012., ovoga puta na dvije lokacije – u Westgate Shopping Cityju te u prostorima Kuće za ljude i umjetnost – LAUBA, s kojom će se u zajedničkom projektu predstaviti presjek alternativne modne umjetnosti te umjetničke ekspresije domaćih autora.

Koketiranje između mode i umjetnosti prisutno je oduvijek, a danas je na hrvatskoj sceni veliki broj modnih virtuoza čije stvaralaštvo kroji hrvatski modni olimp. Cro A Porter će ove sezone pokušati razjasniti sveprisutni trend u modi – koji su to odjevni predmeti koji zaslužuju status muzejskog eksponata, a koje kreacije služe komercijalnoj i svakodnevnoj upotrebi, tko su dizajneri, a tko umjetnici i gdje je uopće granica između mode i umjetnosti.

Što nam ove sezone pripremaju domaći modni autoriteti, kamo ih je odvela njihova inspiracija, gdje je granica njihovih modnih istraživanja i koje su barijere spremni ovoga puta rušiti, samo su neke od teza koje će najveća domaća modna dizajnerska imena – LukA, Anamarija Asanović, MAK by TEO Perić, Arileo, ELFS, Madame Demode, Andreja Bistričić, Etna Maar, XD Xenia Design, Tomislav Bahorić, Matija Vuica, Boris Pavlin, Linea Exclusive, Hippy Garden, Zigman, Jasmina Arnautović, Borna Rajić, Monika Sablić, Zoran Aragović, Sonja Lamut, Jelena Aleksić … – otkriti u ovogodišnjem modnom duelu Cro A Portera.