Takko HR

Takko HR

Takko HR

Takko Hrvatska

Takko je tvrtka specijalizirana za proizvodnju, distribuciju i prodaju modne odjeće za cijelu obitelj, poznata po pristupačnim cijenama, jedna je od vodećih u branši. Kupcima u Hrvatskoji i diljem Europe poznat je kao Takko Fashion prodajni lanac moderne i povoljne odjeće, s vrlo širokim asortimanom za sve uzraste, sve prilike, razne stilove i svih brojeva.

Takko povijest ekspanzije

Ime Takko prisutno je u modnom svijetu od 1999. godine, no pod imenom MultiModeMarkt postoji još 1982. godine, u okviru poduzeća Modea, osnovanog od Hettlage Grupe. U tvrtku 1990. Godine kao vlasnik većihskog udjela ulazi koncern Tengelmann, da bi 1999. godine menadžment tvrtke preuzeo upravljanje i vlasničke udjele u poduzeću, te tvrtka biva preimenovana u Takko ModeMarkt Gmbh & Co.KG.

Slijedi nezaustavljiva ekspanzija Takko tvrtke; 2000. Godine Takko ulazi u Austriju, 2003. godine u Nizozemsku i Češku, 2004. Godine u Mađarsku te 2005. Godine u Estoniju i Litvu. Iste godine Takko započinje poslovanje na principu vertikalne integracije, uvodeći vlastite dizajnerske studije u kojima se dizajnira preko 80 posto modela. Nabava se vrši preko direktnog uvoza filijala. Filijale se otvaraju na franšiznim principima. 2006. godine Takko uvodi visual merchandise, s novom koncepcijom prodavaonica. Te godine Takko otvara svoje poslovnice u Slovačkoj, te 2007. U Rumunjsku, koje godine novi vlasnik većinskog udjela poduzeća postaje Advent International. Sljedeće godine Takko otvara svoje dućane u Poljskoj i počinje poslovati na principu franšize u Hrvatskoj. 2009. Godine otvorena je prva Takko filijala u Hrvatskoj, u Varaždinu. Iste se godine Takko širi na tržište Slovenije, Estonije i Litve kada uvodi i nove robne marke i dodaje nove raznolikosti u svoj asortiman. 2010. godine Takko uz novog većinskog vlasnika ulazi u Italiju, te 2011. Godine u Srbiju.

Takko Europa

Danas Takko ima 1800 poslovnica diljem Europe i svrstava se u red najvećih njemačkih trgovaca tekstilom. U prosjeku se svake godine otvori oko 150 novih Takko poslovnica u Europi. Takko, prema podacima iz 2012. godine zapošljava više od 16.500 zaposlenika, što je značajan porast u odnosu na 10.821 zaposlenog 2009. godine. Takko i spada među najpoželjnije poslodavce, zbog stabilnosti tvrtke i sigurnosti poslovanja.

Rast tvrtke očituje se i u povećanju bruto prometa; 2009. godine Takko bruto promet iznosio je 718 milijuna eura da bi do kraja travnja 2011. godine narastao na 1.247 milijuna eura.

Takko poslovna koncepcija

“Jasan nastup na tržištu, uspješna koncepcija promidžbe”, vertikalna integracija uz internu kontrolu cjelokupnog procesa, od nabavke sirovina, preko dizajniranja pa do direktnog uvoza u vlastite filijale u 16 europskih zemalja, osiguravaju Takko Fashionu odličnu poziciju među brojnim lancima tekstilnih proizvoda danas u Europi. Ovakav poslovni pristup, uz dobru kontrolu troškova omogućava Takko fashionu formiranje cijena vrlo privlačnim kupcima.

Vlastiti dizajnerski tim i razgranata mreža vlastitih poslovnica po cijeloj Europi, kvalitetna i moderna odjeća i mogućnost formiranja niskih cijena – dobitna kombinacija za Takko.

Takko svojim kupcima uvijek nudi atraktivne artikle uz povoljne cijene, pogledajte u našoj rubrici Takko katalog što vam ova popuarna tvrtka trenutno nudi u svojim poslovnicama diljem Hrvatske. Za zadnje Takko letke pratite ovu vezu: Takko katalog.

Želite li provjeriti u kojem radnom vremenu radi vama najbliži Takko dućan jednostavno slijedite ovu vezu: Takko radno vrijeme.

Uživajte u odličnim Takko ponudama!