bebaPriscilla Dunstan je fotografskim pamćenjem zvuka otkrila univerzalan jezik beba, a teoriju je iskušala i na drugim majkama i njihovoj djeci. Svaka majka koja prati svoje dijete može shvatiti da dijete s njom komunicira i da joj nešto govori, no što? Kada ne znamo što nam dijete govori i ne reagiramo odmah na njegov zvuk,tada njihovi glasovi prelaze u histeričan i prodoran plač koji je teško razumljiv, no bitno je shvatiti uvodni dio. Priscilla Dunstan otkriva  5 glasova koji su jednaki kod svake bebe.

 

 

 

 

 

 1. Glas „NEH“ govori nam da je dijete gladno na što nam upućuje i okretanjem glave, te otvaranjem usta kada mu dodirujemo obraz.
 2. „AU“ kada se usta oblikuju u oval kao kada zijevamo znači da im se spava, a često možemo čuti i samo A ili O.
 3. Kod glasa „HEH“ moramo obratiti pažnju na H, jer je slično kao „neh“,a kada dijete ovako plače govori nam da mu je neudobno što može značiti da mu treba promjeniti pelenu, položaj i da mu je hladno ili vruće.
 4. Često kod malih beba možemo čuti kako prodorno plaču „EAIR“, no u istom trenu mogu se i grčiti, te nam i ukazuju na to kako ih muče grčevi ili plinovi.
 5. Kada plače glasom „EH“ dijete se želi podrignuti i tada ga je dovoljno samo uspraviti ili nasloniti na rame. djeca

Ti znakovi vrijede za djecu od rođenja do njihova 3 mjeseca (nekada manje, nekada više), određeni glasovi mogu se, ali i ne moraju nastaviti što je ovisno je li dijete dobilo reakciju na zvuk ili nije. Nakon toga njihov se jezik promjeni, jer se dječji refleksi aktiviraju i nestaju. Ovaj će članak osim mamama, više pomoći tatama koji panično gledaju u dijete i uvijek pitaju nas što im je.

 

 

 

 

 

Jeste li prepoznali tajni govor vašeg djeteta?  Znate li baš uvijek zašto vam dijete plače i reagirate li odmah? 

autor: Ana Rospacher

sve za bebe u Kozmu

Pošalji prijatelju
 1. (obvezno)
 2. (potreban važeći email)
 3. (obvezno)
 4. (potreban važeći email)
 5. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days

 • beba_kozmo_savjet
 • beba
 • 300x300
 • novi logo i slogan
 • dijete_zubi