Svakog utorka pripremamo kratke savjete za što kvalitetniju oralnu higijenu.

Četvrti tjedni savjet: 

Vaša su usta ranjiva i dok spavate jer se za vrijeme spavanja ona isušuju, što pogoduje razvoju plaka i bakterija gingivitisa koje pospješuju upalu desni. Ispiranje usta vodicom ubija plak i bakterije kako biste mogli bezbrižno spavati. Za potpunu sigurnost i čista usta, ispirite usta vodicom ujutro i navečer.

Treći tjedni savjet: 

50% mališana u dobi između 5 i 9 godina već ima karijes. Mnogi roditelji ne znaju da čak i zdrava hrana poput voća, voćnih sokova i mlijeka može biti izvor karijesa. Kako bi se spriječilo stvaranje karijesa kod male djece, preporuča se odlazak stomatologu čim prvi zubići počnu izbijati. Djecu je potrebno navikavati na redovne odlaske stomatologu svakih 4-6 mjeseci kako bi se stvorila navika brige za zdravlje zubi. Svakako, osim odlazaka stomatologu, potrebno je koristiti i četkicu i vodicu za usta. Tri kratka savjeta kako djecu naučiti održavanju higijene usne šupljine:

1. Pokažite im na primjeru – pokažite djeci kako se četkaju zubi i ispiru usta jer oni oponašaju ono što vide.

2. Učinite to zabavnim – pretvorite četkanje i ispiranje u zabavnu igru za djete.

3. Nagradite ih kako biste ih motivirali i potaknuli na zdrave navike svaki dan.

 

Dobitnici 3. tjedna su:

Dijana Kovačević

Emina Hlobik

Goranka Hajdin Pribanić

Kristina Vjeverica Majetić

Josip Stanić

Danijela Vranić

Snježana Bilić

Maja Biondić

 

Drugi tjedni savjet: 

Da bi vaša usta bila što zdravija, potrebno je 2 puta godišnje posjetiti stomatologa, mijenjati četkicu za zube barem svaka tri do četiri mjeseca, svaki dan nakon jela čistiti zube zubnim koncem te se zdravo hraniti. No, pridržavanje navedenih pravila, uz naravno svakodnevno četkanje zubi, često puta nije dovoljno da biste zadržali svjež dah. Uzrok neugodnog zadaha najčešće su bakterije koje se množe u ustima nakon svakog obroka, pušenje ili neke druge nezdrave navike. Kako biste spriječili nastajanje neugodnog zadaha preporučamo da usta dnevno ispirete vodicom za usta.

Za drugi tjedan dobitnici su prvih 8 komentara (neki su došli i na našu web stranicu, pa i njih brojimo):

 

Prvi tjedni savjet: 

Samo nekoliko minuta njege vaše usne šupljine dnevno pomaže stvaranju zdravih navika. U brizi za zdravlje usne šupljine, neizostavan dio pribora za higijenu usne šupljine uz četkicu za zube, zubnu pastu i zubni konac su i vodice za ispiranje usta. Vodice za usta čiste nečistoće i naslage na zubima i sluznici te osiguravaju ugodan i svjež dah cijele usne šupljine. 75% površine usne šupljine ostaje netaknuto samo četkanjem zubiju te je to jedan od razloga zašto je uz četkicu i zubni konac potrebno svakodnevno koristiti i vodice za ispiranje usta.

Za prvi tjedan dobitnici su prvih 8 komentara (neki su došli i na našu web stranicu, pa i njih brojimo, a s obzirom da se radilo o sekundama razlike slijedi 8 najbržih):

Marija Mažar,

Tomislav Pancirov,

Martina Smiljan,

Antonija Močić,

Monika Vranović,

Andreja Kulej,

Nina Kovačević,

Ana Findrik

 

Sve dobitnike molimo da se jave na webmaster@kozmo.hr sa svojim podacima (ime, prezime i broj MPC kartice) i adresom najbližeg Kozma u kojem žele preuzeti nagradu. Popis Kozmo prodavaonica nađite ovdje.

Prvih 8 komentara s točnim odgovorom na pitanje nagrađujemo, zato nas pratite na facebooku gdje postavljamo pitanje. A odgovor pronađite u kratkom savjetu tjedna:)

Pošalji prijatelju
  1. (obvezno)
  2. (potreban važeći email)
  3. (obvezno)
  4. (potreban važeći email)
  5. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days