Već mnogo godina unatrag stručnjaci su simboličnim, ali i ljekovitim svojstvima boja pridali veliku pozornost. Tako danas postoji nešto što se zove liječenje bojama. Boje su važne prilikom odabira izgleda stana, čime se posebno bavi feng shui, ali i prilikom neverbalne komunikacije jer se vjeruje kako određena boja koju odjenemo šalje i određenu poruku ljudima oko nas. Od pamtivijeka se vjerovalo kako boje imaju i svoje značenje i simboliku.

Crna je danas sinonim za eleganciju. Ovisno u kojoj kulturi se tumači crno, ona ima široki spektar objašnjenja – od sreće i rađanja, pa sve do smrti i tuge. Za ljubitelje crne boje smatra se kako su tajanstvene i misteriozne osobe, izuzetno emotivne, komplicirane i zagonetne. Stoga će im lijepo pristajati zagonetne i strastvene mirisne note kakve ima Armani Code za žene i muškarce, Bvlgarijev Jasmin Noir za žene, Kleinov Obssesion Night za žene, te Armanijev Attitude za muškarce. Ovi parfemi će također lijepo pristajati i ljubiteljima ljubičaste, koja je boja spiritualnosti, te ljubiteljima tirkizno – plave boje koja označava intuitivnost.

Nasuprot crnoj, bijelu boju obično preferiraju jednostavne osobe koje vole svoj život ispunjavati pozitivom. To su mirne i nježne, romantične osobe, a oduševit će ih cvjetni parfemi te parfemi koji mirišu na „čisto“. Takvi su ženski parfemi Noa od Cacharela, Eternity od Kleina, Touch od Burberryja, te Boss in Motion White i Bossov Boss Pure za muškarce.

Crvena boja sinonim je za smjelost, samopouzdanje, vedrinu, strast i obično ju vole osobe istih osobina. Slične njima su i ljubitelji narančaste boje, koja se osim toga i boja životne radosti i seksualnosti. Stoga će ih oduševiti smjele, snažne i pomalo euforične note ženskih parfema Euphoria od Kleina, Boss Orange od Bossa, Rush I i Rush II od Guccija, a za muškarce tu je One Million od Paca Rabannea.

Ljubiteljima svijetle plave i zelene boje pripisuju se umjetničke crte. To su vječiti sanjari, romantici i idealisti koji često vole sanjati na javi i žive u svom idealnom svijetu. To su također i veoma pozitivne osobe koje svoj život obično žele dovesti do savršenstva, jer u svojoj glavi već imaju viziju toga što bi ih moglo zadovoljiti i usrećiti. Krasi ih smisao za umjetnost, vole pomagati drugima i imaju snažnu intuiciju. Njih će oduševiti sve Bvlgarijeve Omnie, osobito Omina Crystalline i Omnia Green Jade za žene, te Bvlgarijev Soir za muškarce.

Ljubitelji smeđih, bež i maslinastih nijansi su često ambiciozne, čvrste i snažne osobe, koje stoje na zemlji i snažno gaze kroz život. Samostalne su, oslanjaju se na sebe, svjesne su svoje jedinstvenosti i posebnosti, te im pristaju nešto drugačiji, zanimljivi parfemi, kao što su parfemi Lolite Lempicke, Diorovi parfemi, te Green Tea od Elizabeth Arden.

Osobe koje preferiraju ružičaste nijanse na svijet gledaju kroz iste takve naoćale. Romantične su, idealisti, na život gledaju s velikom dozom pozitive te vole biti u trendu i zabavljati se. Za njih su idealni celebrity parfemi, kao što su parfemi od Naomi Campbell, Katy Parry i bračnog para Beckham. Ovi parfemi će lijepo pristajati i ljubiteljima zlatne boje koji vole biti u centru pozornosti, vole svjetla pozornice, pa će im uz njih lijepo pristajati i Armanijev Idole.

Ljubitelji žute boje su društvene i pozitivne osobe koje vole ljeto, izlaske, druženja s prijateljima, šport, te u sebi kriju nepresušni izvor optimizma. Njima će najbolje pristajati osvježavajući parfemi s puno citrusa, kao što su Light Blue od DolceGabbane, Benneton Cold, Bvlgarijev Acqua Marine, Burberryjev The Beat i Weekend, te Davidoffov Cool Water Game.

Siva boja je boja realnosti, modernog doba, te lijepo pristaje osobama koje stoje čvrsto na zemlji, ne daju se lako zanijeti ni obmanuti. Poprilično su praktične, razmišljaju logično, te ih u svemu vode um i intelekt. Njihova karijera je iznad svega ostalog u njihovom životu. Sofsticirani su te vole brzi gradski život. Idealni parfemi za njih su Kenzovi parfemi, Fifth Avanue od E.Arden, Boss in Motion Grey, te Boss Element.

Kozmo parfemi

  Parfemi

Autor: Ivona Butjer, studentica

Studentica Medija i kulture društva na Sveučilištu u Dubrovniku čiji su hobiji parfemi, kozmetika i make-up

Pogledajte sve članke ovog stručnjaka

Pošalji prijatelju
  1. (obvezno)
  2. (potreban važeći email)
  3. (obvezno)
  4. (potreban važeći email)
  5. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days

  • mala42149032
  • parfemi150x150
  • novi logo i slogan
  • boja_očiju2
  • parfem 300x300