djeca_na_moruMorska klima i more mogu dobro djelovati na zdravlje vaše djece, pa i vas samih. Uz more im neće nikada biti dosadno i zaboravit će na sve drugo. Bili mali ili veliki zasigurno obožavaju more,igranje na plaži s kanticama i lopaticama,izrađivanje kula od pijeska i sl. Prije nego što uopće stignete na more čeka vas pakiranje,spremanje i putovanje. U tom trenutku zasigurno poželite da živite na moru ili da se čarobnom riječi možete samo stvoriti tamo.

Kada imate veću djecu,pakiranje možete učiniti zabavnim tako što će vam oni “pomoći“. Dajte djeci nekoliko majica da ih slažu i neka sami izaberu i spreme svoje igračke koje žele nositi. Dok su oni zaokupljeni time, vi imate vremena složiti vaše kofere.  Nemojte očekivati od djece da budu mirna i imaju razumijevanja za vaše pakiranje, jer ćete samo vi biti još više nervozni. Zadajte im novi zadatak!

Putovanje i nama samima nekada zna biti teret, a djeca na putovanju znaju biti plačljiva i zahtjevna. Osim osnovnih stvari kao što su hrana i grickalice,voda,vlažne maramice i slično, pripremite cd s njihovom najdražom glazbom i par igračaka,a tijekom putovanja govorite im gdje ste i što se tu nalazi. Pokušajte u putovanju naći sve što i vas može razveseliti, jer unutarnji doživljaj i  nervozu prenosimo i na našu djecu. Ako put traje više od tri sata,stanite na ponekom odmorištu kako djeca nebi bila nervozna.

Pitanje “Jesmo li stigli?“ više od četiri puta u jednom satu, izmorit će vas. Napokon možete reći “Stigliiii smoo!“. Djeca će već biti umorna od puta, no ako imate vremena, odite do plaže i mora koje tako željno iščekuju. Nakon toga sigurno će brzo zaspati,a vi ćete imati vremena raspakirati sve stvari. Ne zaboravite se štititi od sunca,i uživajte na moru s vašim mališanima, jer će brzo proći!

 

Idete li ove godine na more i koju destinaciju ste odabrali? Opišite nam ukratko kako izgledaju vaše pripreme za more i putovanje? 

Sve za djecu iz Kozma

autor: Ana Rospacher

Pošalji prijatelju
  1. (obvezno)
  2. (potreban važeći email)
  3. (obvezno)
  4. (potreban važeći email)
  5. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days